Over darten gesproken

Nog niet eerder heb ik een officiële wedstrijd dart gespeeld. Ik wierp weleens een dartpijltje in mijn stamcafé voor ontspanning en plezier, maar nooit in competitieverband. Tot ik plots een uitnodiging kreeg om met een wedstrijd mee te doen bij een bekende dartvereniging. Mij wordt herhaaldelijk verteld dat ik talent heb voor de dartsport. Is dat wel voldoende?

De voorbereiding
Ik heb me goed voorbereid op die wedstrijd, want darten is een serieuze sport. En ik ben fanatiek als ik de dartpijlen in mijn handen heb. Bij mij in de buurt was er helaas geen dartwinkel te vinden. Gelukkig wel op internet. Enkele online dartshops konden me goed adviseren en verder helpen. Het is nu eenmaal van belang dat ik een goed setje dartpijlen weet te scoren, dat bij me past. Want niet alle dartpijlen liggen even lekker in de hand. Ook heb ik een elektronisch dartbord voor een aantrekkelijke prijs kunnen aanschaffen. Dat is toch mooi meegenomen. De aanbevolen webshop heeft een breed assortiment dartartikelen in de aanbieding. Daar heb ik nog steeds profijt van. Zo heb ik voor de wedstrijd nog even een reserve setje dartpijlen snel kunnen bestellen. Je weet maar nooit.

Missie
De weken voor de wedstrijd heb ik hard moeten trainen. Vooral mentaal zie ik er niet tegen op. Het is mijn missie om net zo goed als Van Barneveld of Van Gerwen te worden. In ieder geval heb ik de belangrijkste dartartikelen in huis: dartpijlen, dartbord, dartbord surround, dartmat en de oche of throwline. Mocht er iets mis – of verloren gaan, dan heb ik het altijd nog een webadres voor goede dartartikelen. Nu nog even gebruik maken van mijn talent. Ik ben er helemaal klaar voor om van de juiste werpafstand de Bull te raken met mijn dartpijl. Laat de wedstrijd maar komen.